×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

خبر و خودرو

لينكلن زيفيير براي جوان‌ترها


لينكلن زيفيير براي جوان‌ترها
لينكلن، تنها خودروي لوكس و گران‌قيمتي بود كه تنها به مشتريان ثابت و قديمي فروخته مي‌شد، اما شركت سازنده به مشتريان جديد و جوان نياز داشت. در 1936، زيفيير متولد شد، مدل كوچك‌تر و كم قيمت‌تر كه هنوز هم خودرويي لوكس تلقي مي‌شد.
طي آن سال‌ها، لينكلن زيفيير با الهام از جنبش هنري دكو ظاهر آيروديناميكي مطلوبي داشت. قدرت آن از موتور كوچك 12 سيلندري تأمين مي‌شد كه طراحي آن مشابهت‌هايي با فورد 8 سيلندر آن روزها داشت. اين ويژگي‌ها و نيز كاربرد نوآورانه بدنه يك تكه آن موجب شد تا با قيمت بسيار كمتري در مقايسه با لينكلن‌هاي بزرگتر توليد شده و به فروش رود.
اكنون پس از گذشت 70 سال، زيفيير ديگري متولد شده است. اين مدل، بسيار شبيه به نياي خويش است، اما اجراي آن كاملاً معاصر است. كوچكترين لينكلني كه تا به حال ساخته شده، يعني زيفيير 2006، پلتفرمي مشابه فورد فيوژن و مركوري ميلان داشت و مشخصات اصلي شاسي آنها مشابه است. البته فنربندي زيفيير به طور کامل مستقل و مربوط به همين مدل است.
ابتدا، نصب موتور 12 سيلندر در برنامه توليد آن نبود، اما مشابه پلتفرم‌هاي قبلي، زيفيير موتور سه ليتري دوتايي و 6 سيلندر دارد. همه آنها، پايه فرمان مشترك و گلخانه‌اي شكل دارند، اما پانل‌هاي بدنه، پايين‌تر نيست. زيفيير همان‌طور كه شايسته ماهيت لينكلن است بسيار مجهزتر از فيوژن و ميلان است و در واقع از بسياري از رقباي بالقوه در رده خودروهاي لوكس مجهز است.
هر كسي تحت تأثير تلاش لينكلن براي دستيابي به محدوده گسترده‌تر مشتري قرار مي‌گيرد. اين خودرو، كامل و راحت است و در بزرگراه‌ها عملكرد مناسبي دارد. در پيست مسابقه، نمي‌توان لينكلن را خودرويي مسابقه‌اي به شمار آورد. (به جز كار را پان‌امريكا) اما فنربندي آن از عملكرد استاندارد خياباني، بسيار بهتر است. زيفيير، هيچ شباهتي به كنتينانتال پدربزرگ‌ها ندارد.
از نظر ظاهر ديگر خبري از هنر دكو نيست. جزء به جزء طراحي بيرون لينكلن، مربوط به زمان معاصر است؛ زاويه‌دار و حالت‌دار با آرم لينكلن از جنس كروم و جلوبندي آبشار مانند و درب موتور شكيل. البته هنوز آن‌قدر محافظه‌كارانه است كه به مذاق خريداران قديمي خوش بيايد و آن‌قدر هم جديد كه جوان‌ترها را به خود جذب كند. چرخ‌هاي آلياژي با تايرهاي كم‌عرض، گلگيرهاي كمي برآمده را پر مي‌كند. سقف كشيده و جعبه مانند و صندوق عقب بالا آمده، نه‌تنها به كاهش كشش آيروديناميك كمك مي‌كنند بلكه فضاي سرنشين و بار را افزايش مي‌دهند.
چراغ‌هاي عقب، به اطراف كشيده شده‌اند و LED روشن مي‌شوند. اين چراغ‌ها، در شب پشت‌سر را چنان روشن مي‌كنند كه از آينه داخل خودرو معلوم است و به اين ترتيب به ايمني و كارايي خودرو مي‌افزايند.
آسايش: در كلاسي كه تجهيزات استاندارد، به معناي روكش چرم و تزئينات طرح چوب است، زيفيير با برخورداري از چرم نرم و نقش‌دار و چوب واقعي (بسته به رنگ داخل، چوب آبنوس يا افرا) سرامد همه رقباي خود است. داشبورد آن، بسيار با ظرافت ساخته شده و آلومينيم صيقل خورده و براق روي كنسول وسط، جلوه مدرني به آن بخشيده است. ابزار و وسايل كروم، آن‌قدر درخشان است كه ديدن آنها در روز يا شب آسان است. چراغ‌هاي عقب LED، با دكمه‌ها و سوئيچ‌هاي كنترل ويژه، ديد در شب را تا حد بسياري افزايش داده است. سيستم گرمايش استاندارد زيفيير به‌گونه‌اي است كه صندلي‌هاي جلو را كه در 10 مسير تنظيم مي‌شوند، مي‌توان براي استفاده از گرما يا سرماي دلخواه، تنظيم كرد. آسايش اين خودرو، از لحاظ تهويه خوب است و تنوع كاربرد گرمايش و سرمايش آن، جاي هيچ انتقادي باقي نمي‌گذارد.
خودروي امتحان شده، از ميان سيستم نويگيشن لينكلن و سيستم صوتي THXII، داراي هر دو سيستم بود. سيستم صوتي استاندارد آن داراي راديوي موج AM و FM و نيز ديسك‌خوان صوتي و MP3 بوده و مجهز به چنجر شش ديسكه است. سيستم THX، صدايي با قدرت 600 وات را با 12 كانال تقويت شده و 14 اسپيكر توليد مي‌كند. هر دو سيستم، از طريق صفحه تماسي كه كاربرد آن بسيار ساده است، كنترل مي‌شوند. راحتي صندلي عقب از سطح متوسط اين كلاس بالاتر است. صندوق عقب زيفيير، يكي از بزرگترين صندوق‌ها در اين كلاس است.
ايمني: ساختار ايمني زيفيير به گونه‌اي طراحي شده است كه هم از سرنشينان محافظت كند و هم استانداردهاي قابل پيش‌بيني آينده را مدنظر قرار داده باشد. �سيستم ايمني شخصي� (tm) زيفيير، داراي كيسه‌هاي هواي دوتايي جلو و كمربند ايمني حساس به وزن است. كيسه‌هاي هواي جلو و نيز كناره طولي، استاندارد بوده و با سيستم ضدقفل ترمزها و كنترل اصطكاك، كار مي‌كنند.
سواري و هندلينگ: درست است كه ساختار كلي زيفيير مشابه فورد فيوژن و مركوري ميلان است، اما كاملاً با آنها تفاوت دارد. ساختار شاسي، همان است. طراحي فنربندي، با جناغي دوتايي جلو و تنظيم چند اتصالي درعقب هم همين‌طور، اما وزن بيشتر آن ناشي از مواد اضافي براي عايق‌بندي صدا و نيز ظاهر لوكس آن است. لوكس بودن زيفيير به معني تنظيم نرم فنربندي است. زماني اين موضوع به معني سواري نرم روي سطح صاف و در خط مستقيم بود، اما كنترل ضعيف فنربندي روي سطوح ناهموار وجود نداشت و بدنه در پيچ‌ها و سرعت بالا مي‌لرزيد. اين مسئله در مورد زيفيير مصداق ندارد.
فنرها، كمك‌فنرها و ميله‌هاي پايداري بسيار خوب با هم هماهنگ شده‌اند و در هر نوع سطح جاده به خوبي عمل كرده و از توانايي هندلينگ شگفت‌آوري برخوردارند. عملكرد اين خودرو در پيست مسابقه، بسيار خوب و بهتر از ديگر خودروهاي لوكس و گران‌قيمت است. هيچ بدقلقي از آن سرنمي‌زند، مگر در پيچ‌هاي تند كه آن هم امري طبيعي است و اشكالي ندارد.
عملكرد: لوكس بودن، عامل اصلي اضافه وزن زيفيير است. موتور اين خودرو، 3 ليتر حجم دارد و 6 سيلندر است. اين موتور، 221 اسب‌بخار قدرت (در 6250 دور بر دقيقه) و 205 پوند فوت گشتاور (در 4800 دور بر دقيقه) دارد و بيش از 50 كيلو سنگين‌تر از فيوژن و ميلان است.
تأثير گاز دادن، چندان محسوس نيست و به لطف جعبه‌دنده اتوماتيك 6 سرعته، بهتر از اين نمي‌شود.
چنين جعبه‌دنده‌اي در كلاس لوكس متداول نيست و موجب پخش عملكرد دنده در محدوده وسيع‌تر مي شود، زيراکه دنده سنگين آن سنگين‌تر و دنده سبكش سبك‌تر و فاصله بين دنده‌ها كوتاه‌تر است. به اين ترتيب، هم عملكرد خودرو بهتر شده و هم مصرف سوخت آن مقرون به صرفه‌تر است.
مشخصات
قيمت پايه: 28.995 دلار
موتور: 24 سوپاپ آلومينيمي
حجم موتور: 3 ليتر
قدرت موتور: 221 اسب‌بخار در 6250 دور بر دقيقه
دنده: 6 سرعته اتوماتيك
فاصله محور: 272/7 سانتي‌متر- 9/483 سانتي‌متر
وزن: 1547 كيلوگرم
ظرفيت باك: 70 ليتر
نوع سوخت: بنزين بدون سرب با اكتان 87
مصرف سوخت: در شهر- 5/12 ليتر
در بزرگراه- 2/14 ليتر
زمان شتابگيري از صفر تا 100 كيلومتر: 7/8 ثانيه
خودرو نیوز
یکشنبه 14 اردیبهشت 1387 - 5:45:53 PM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم
× برای این پست نظرات ارسالی پس از تایید مدیر وبلاگ به نمایش در خواهند آمد

آخرین مطالب


رونمایی از نخستین موتور ملی دوگانه سوز سنگین ایران


کیزاشی محصول جدید ایران خودرو


موتور ملی پایه گاز سوز ، داغ تر از همیشه


لينكلن زيفيير براي جوان‌ترها


خودروهاي الكتريكي در راه تسخير اتوبان ها


تردد بيش از 18 هزار دستگاه از محصولات ايران خودرو در روسيه


رونمایی از موتور ملی دو روز دیگر ، آلمان


افزايش قيمت گازوئيل در امارات


آغاز پيش‌فروش مگان1600 از هفته آينده؛ تندر90 پيش از پايان خرداد


شكايت مديرعامل پورشه از فولكس‌واگن


نمایش سایر مطالب قبلی
آمار وبلاگ

246374 بازدید

36 بازدید امروز

16 بازدید دیروز

301 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements